Raspberry cheese tart
Bahan-bahan ( 15biji++ )
- pastry: 3 1/2 cawan tepung gandum
- 60g gula diblend
- 120g mentega/butter
- filling:
- 240 cream cheese spread yang sapu kat roti tu.jenama kraft ke ape2
- 40g gula dikisar
- 1 biji telur
- apa2 jenis jem.saya guna raspberry
Cara-cara
- siapp!!!klu saba tarok dalam fridge lagi ummphh
- preheat oven 160degree celcius 10minit
- mentega dipukul dengan gula sehingga kembang.masukkan semua tepung gandum dan uli sehingga menjadi doh
- pukul cream cheese spread bersama gula dlm 3 minit dan masukkan telur
- canai doh dan letakkan dalam loyang pembakar untuk tart.rapikan...jangan lupa cucuk2 dengan garfu dekat base tu tp jangan sampai berlubang
- bakar selama 10 minit api atas bawah pada suhu 160degree celcius
- keluarkan dari oven dan letak cheese filling kemudian sedikit jem dan letak lagi cheese filing atas jem 2(jadi 3 lapisan)
- letak hiasan buah atau apa2.tak pun boleh lorek2 pakai hujung pisau dgn letak sikit jem kt topping
- bakar lagi 10 minit pada suhu 160 degree celcius...
No comments:
Post a Comment