Snow

Thursday, September 27, 2012

Raspberry cheese tart


Bahan-bahan ( 15biji++ )

  • pastry: 3 1/2 cawan tepung gandum
  • 60g gula diblend
  • 120g mentega/butter
  • filling:
  • 240 cream cheese spread yang sapu kat roti tu.jenama kraft ke ape2
  • 40g gula dikisar
  • 1 biji telur
  • apa2 jenis jem.saya guna raspberry

    Cara-cara

  • siapp!!!klu saba tarok dalam fridge lagi ummphhImg_2761

    1. preheat oven 160degree celcius 10minit
    2. mentega dipukul dengan gula sehingga kembang.masukkan semua tepung gandum dan uli sehingga menjadi doh
    3. pukul cream cheese spread bersama gula dlm 3 minit dan masukkan telur
    4. canai doh dan letakkan dalam loyang pembakar untuk tart.rapikan...jangan lupa cucuk2 dengan garfu dekat base tu tp jangan sampai berlubang
    5. bakar selama 10 minit api atas bawah pada suhu 160degree celcius
    6. keluarkan dari oven dan letak cheese filling kemudian sedikit jem dan letak lagi cheese filing atas jem 2(jadi 3 lapisan)
    7. letak hiasan buah atau apa2.tak pun boleh lorek2 pakai hujung pisau dgn letak sikit jem kt topping
    8. bakar lagi 10 minit pada suhu 160 degree celcius...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...